مواد غذایی

خواص کنجد

خواص کنجد

خواص کنجد چیست ؟

کنجد خونسازه، یک مکمل غذایی مناسب برای افراد در سنین رشده، ملین و مقوی است، برای افرادی که از خشکی پوست رنج می‌برند و سرفه خشک می‌کنند مفیده حتی  برای کسانی که به همین دلیل دچار سوزتش ادرار هستند. 

کنجد تامین کننده‌ی کلسیم بدن

کنجد جایگزین مناسبی به عنوان مکمل کلسیم برای کسانی است که زمینه پوکی استخوان دارند و نمی‌توانند از لبنیات استفاده کنند.
هر صد گرم کنجد حدود هفتصد تا هشتصد میلی گرم کلسیم دارد یعنی برابر با سه لیوان شیر

کنجد یک شاهدانه است

کنجد بعد از شاهدانه بیش‌ترین منیزیم را دارد و همچنین دارای پتاسیم، آهن، فسفر است.

کنجد چیست ؟

کنجد از جمله دانه های بسیار کهن و پرخاصیت ، که مصرف به اندازه آن بسیار برای سلامتی مفید است . کنجد بومی افریقا و هند بوده اما امروزه در بسیاری از مناطق مانند افغانستان کشت می‌شود . از این دانه‌ی روغنی فرآورده های زیادی مشتق می‌شود مانند روغن کنجد ، روغن ارده کنجد ، ارده کنجد ، حلوا ارده و ... و همچنین این دانه را بصورت خام یا بوداده نیز مصرف می‌کنند .

روش مصرف کنجد

کنجد رو به صورت بو داده مصرف کنید و بهترین روش مصرفش به صورت ارده همراه با عسل میل کنید، عسل مصلح ارده است و خواص ارده رو تکمیل می‌کنه.

ارده گزینه مناسبی برای افرادی است که طبع سرد دارند به خصوص در فصل سرما به افراد بیشتری توصیه میشه.

طبع کنجد چیست ؟

طبع کنجد گرم و تر است .

کنجد مناسب چه کسانی است؟

  • بدلیل داشتن طبع گرم و تر مناسب افرادی که دارای مزاج سرد هستند
  • تامین انرژی مورد نیاز بدن
  • جوانسازی پوست
  • کمک به استحکام استخوان و دندان ها
  • کاهش سطح کلسترول خون
  • پیشگیری از ابتلا به سرطان
  • کمک به کاهش وزن با کم کردن اشتها
  • بهبود عملکرد دستگاه گوارش
  • بهبود قوای جنسی
  • رفع انسداد و گرفتگی بدن

دانه های کنجد با داشتن مواد معدنی مثل آهن ، منگنز ، کلسیم ، منیزیم و روی کمک کننده به بهبود کم خونی ، تقویت سیستم ایمنی بدن ، بهبود عملکرد قلب و ماهیچه های بدن و تقویت استخوان می‌باشند .

فیبر دانه های کنجد باعث کاهش جذب چربی توسط روده شده و از این جهت باعث پایین آمدن سطح چربی خون در بدن می‌شود .

مضرات مصرف کنجد

مصرف بیش از اندازه کنجد ممکن است باعث سردرد شده و بدلیل دیر هضم بودنش می‌تواند به معده و دستگاه گوارش آسیب بزند .

روغن کنجد بهتر است یا روغن ارده کنجد ؟

امروزه مصرف و فروش روغن کنجد بسیار رواج یافته به گونه ای که اکثر فروشگاه های عطاری یا مواد غذایی با قرار دادن یک دستگاه روغن گیری ، اقدام به فروش روغن کنجد می‌کنند ، اما این نوع روغن چقدر برای سلامتی مفید است ؟ و آیا این روش روغن گیری دانه‌ی کنجد ، روش درستی است یا خیر ؟

روغن ارده کنجد کیفیت و قیمتی بالاتر نسبت به روغن کنجد دارد و در نظر بیشتر کارشناسان طب سنتی روغن ارده کنجد مناسب مصرف خوراکی است و روغن کنجد بیشتر برای کارهای درمانی مانند استفاده سطحی و ماساژ مثل روغن بنقشه کنجد مورد استفاده است .

حتی بعضی استفاده از روغن کنجد را آسیب زننده به بدن می‌دانند و از این رو طرفداران طب سنتی مصرف روغن ارده کنجد را توصیه می‌کنند .

روغن ارده کنجد اصیلانه از کارگاه نمونه بهداشتی اردکان بصورت مستقیم تهیه می‌شود و گرفتن روغن ارده کنجد اصیل و با کیفیت دارای چند مرحله مختلف است که نیاز به فضای فیزیکی زیادی دارد .

تشخیص روغن ارده کنجد با کیفیت​

روغن ارده کنجد با کیفیت بسیار شفاف و دارای بوی کنجد است و وقتی در دمای حدود زیر 5 درجه سانتی گراد قرار می‌گیرد شروع به کدر شدن می‌کند و با بازگشت به دمای محیط دوباره به حالت قبلی برمی‌گردد .

متاسفانه راه تقلب در این نوع مواد غذایی فراوان است و بهترین روش برای اطمینان ازکیفیت محصول ، خرید از برند ها و

اشخاص معتمد در این حوزه است .

ارده کنجد

ارده کنجد از جمله مواد غذایی کاملی است که از کنجد کوبیده شده بدون جدا کردن روغن کنجد تهیه می‌شود و می‌تواند به عنوان یک وعده غذایی کامل بهمراه شیره یا عسل میل شود .

خواص ارده کنجد

ارده کنجد دارای طبع گرم و تر بوده و برای افراد سرد مزاج مفید بوده .

از خواص اصلی ارده کنجد انرژی زا بودن آن است که به همین دلیل برای مصرف در فصل های سرد نیز بسیار توصیه می‎شود .

ارده مناسب برای تامین کلسیم بدن ، تقویت قوای جنسی ، تامین انرژی لازم برای کودکان ، بهبود بیماری های رحم ، نرم کننده گرفتگی های بدن ، پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی و استحکام دهنده استخوان و دندان هاست .

مصرف متعادل ارده کنجد می‌تواند باعث افزایش سطح کلسترول خوب خون شده و بدلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی دانه کنجد می‌تواند به پیشگیری از سرطان کمک کند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + 4 =